top of page

Over de organisatie

Onze natuur is een onmetelijke inspiratiebron die iedere dag het beste van zichzelf geeft. We moeten dit alleen leren zien en er leren bij stilstaan. Kinderen zijn hier nog zeer open voor en hun nieuwsgierigheid leidt hun er instinctief naartoe. "Laat je verwonderen" is mijn motto, het plant zaden in ons jonge leven waar we later onbewust de vruchten van dragen.

FB_IMG_1686225441342_edited_edited_edited.jpg

Wie ben ik ?

Waar is dit verhaal begonnen ? In de jeugdbeweging waar we rond het kampvuur zaten en tochten door de beek maakten ? Of de zwerftochten door de natuur die ik na school in de buurt deed. Of de solo meerdaagse wandelingen met rugzak en tent ? Of tijdens de les waar ik verveeld een vlieg observeerde op mijn bank ? 

Ongetwijfeld de cocktail van dit alles. De natuur heeft altijd een enorme aantrekkingskracht op me gehad. Wat zag ik, hoe werkte het en hoe noemde het. Gedreven door nieuwsgierigheid waren de encyclopedies nooit veraf op mijn slaapkamer. Nu besef ik dat dit informeel leren noemt. Er is geen betere leermeester dan jezelf, al wat je nodig hebt is verwondering. Hieruit ontspruit nieuwsgierigheid en motivatie. 2 basiscompetenties die je eenmaal verworven, je leven lang meedraagt. 

Na een 5-jaarse opleiding in de biowetenschappen leerde ik dit alles wetenschappelijk te onderbouwen. Hoe meet je de hoogte van een boom ? Pythagoras. Wat is licht en wat betekent het voor de natuur ? Fysica. Hoe maken we een stevige boomhut ? Krachtleer ... Vele uitvinders en genieën hebben een jeugd gehad waar ze veel in de natuur vertoefden en deze aandachtig leerden observeren. Schuilt er stiekem geen genie in ons allemaal ? 

De Recreoloog wil al deze natuurlijke verschijnselen toonbaar maken aan jonge en oude kinderen. Natuur observeren, gebruiken en er de waardes er van inzien. Door experimenten, workshops en spel wordt het spannend en fijn tegelijk. 

Meet The Team

Olaf Genar

  • Facebook

Our Clients

bottom of page